Paarden nemen verfrissende duik in zee

WIJK AAN ZEE Het is een prachtig gezicht. In de branding en zelfs een stukje verder dompelen paarden zich onder in het zeewater. In Wijk aan Zee zorgen de dieren en hun berijders daarmee voor hun eigen verkoeling. "Ze vinden het gewoon heerlijk."

"Ze willen gewoon heel graag het water in", zegt ruiter Monique Schellinger tegen NH Nieuws. Gisteravond namen drie paarden een verfrissende duik in de zee. Voor de helft onder gedompeld liepen ze daar, met op de achtergrond een ondergaande zon, trots door het water.

Lees ook: Bewoners verzorgingshuis krijgen extra verkoeling: "Pootjebaden en ijsjes eten"

Helaas is er voor de paarden in deze hitte op het land maar weinig verkoeling te vinden. "Wij hebben ook liever dat de paarden een stukje schaduw hebben, maar helaas is dat in onze gemeente niet mogelijk", vertelt Monique.  "Ze hebben in Wijk aan Zee de afspraak dat er geen paal de grond in mag op de weilanden en daar moeten we ons aan houden."

Verkoelend briesje
Toch is er volgens Monique geen reden tot paniek. "Als de paarden voldoende te drinken, hebben is er niet veel aan de hand. Ze staan niet in een dichte stal en in het weiland bij ons staat altijd wel een verkoelend briesje. De paarden zweten niet en hebben het eigenlijk prima", besluit ze.

Het laatste nieuws

NH maakt gebruik van cookies